Krémový grécky jogurt zmiešaný s ovsenými vločkami, semiačkami chia. Poliatý mliekom a skladovaný vo veľkom pohári s vrstveným mrazeným ovocím.
Môžeme si ich pripraviť na niekoľko dní dopredu a uložiť v chladničke. Zmes jogurtu a ovsených vločiek si môžeme odložiť do chladničky a aj neskôr bude chutiť ako z rozprávky. Ovsené vločky s jogurtom sú veľmi jemné, mrazené jahody so šťavou z lesného obdobia zas veľmi sladké v každom súste. Je to fantastické!
Ingrediencie (jedna porcia):
170 g gréckeho jogurtu,
1/3 šálky ovsených vločiek,
1 čajová lyžička semienok chia (môžete nahradiť ľanovými semienkami),
2 polievkové lyžice mlieka (môže byť i mandľové, kravské, sójové a pod.),
1 šálka mrazeného ovocia (podľa chute).
Postup prípravy:
V miske zmiešajte ovsené vločky a jogurt, pridajte semienka chia a mlieko. Miešajte pokým sa všetky zložky nespoja. Nájdite si dostatočne veľký pohár, najlepšie taký, ktorý sa dá uzavrieť a postupne vrstvite jednotlivé prísady. Najskôr jednu vrstvu jogurtu s ovsenými vločkami, následne polovicu mrazeného ovocia, zvyšok jogurtu a nakoniec zvyšné ovocie. Uložte do chladničky. Najlepšie na tri dni. Podávajte chladené.
Recept bol pôvodne zverejnený na blogu Iowa Girl Eats. Text bol redakčne krátený a doplnený o poznámky o pôste. Je súčasťou seriálu Dvadsaťsedem jedál pre suhúr, ktoré v mesiaci Ramadán prinášajú energiu počas celého dňa.
Titulná foto: Irina Grigoraş on Unsplash